سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جمعه نامه:«سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی» شماره:30

بسمه تعالی

جمعه نامه:«سال دولت و ملت، همدلی و همزبانی» شماره:30 

امام خمینی(ره): و بدانند که مخالفین اسلام و کشورهای اسلامی که همان ابرقدرتان چپاولگر بین المللی هستند، با تدریج و ظرافت درکشور ما و کشورهای اسلامی دیگر رخنه، و با دست افراد خودِ ملتها، کشورها را به دام استثمار می‌کشانند.        وصیّت نامه

امام خامنه ای:انگیزه‌هایى وجود دارد براى فراموش کردن و در طاق نسیان گذاشتن این روزهاى بزرگ و این حوادث بزرگ؛ کار میکنند و تلاش میکنند براى اینکه سوابق تعیین‌کننده و عموماً افتخارآمیز براىانقلاب و دوران دفاع مقدّس و امثال اینها، فراموش بشود. نهم دى را هم میخواهند به فراموشى بسپرند. حادثه‌ى عاشوراى حسینى را هم ستمگران و ظالمان میخواستند نگذارند باقى بماند.             17/10/93

 

تحولات اقتصادی دوران پسا برجام آغاز شد!! واردات کود کدخدا در دولت رکود: گروه اقتصادی 9دی| اوایل آبان‌ماه محمدباقر نوبخت سخنگوی کابینه راستگویان اعلام کرد که دولت در راستای فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر ممنوع شدن واردات کالاهای مصرفی از آمریکا، جلوی واردات این کالا را خواهد گرفت اما وارداتتکنولوژی از آمریکا مجاز خواهد بود.اکنون در روزهای پایانی آذرماه نگاهی به آمار گمرک نشان می‌دهد که مقصود سخنگوی دولت از مجاز بودن واردات تکنولوژی از آمریکا چه اقلامی بوده است: مکمل‌های غذایی، لوازم آرایشی، خوراک دام و طیور و البته تکنولوژیک‌تر از همه کود حیوانی!احتمالا از نظر کسانی که کلیددار جواز واردات در این کشور هستند، کود حیوانی یک کالای با تکنولوژی بالا محسوب می‌شود و امکان تولید آن در داخل به علت سطح پایین تکنولوژی داخلی وجود ندارد، به همین دلیل واردات آن به کشور ضروری است. یا شاید هم از نگاه دولتی‌ها، کود حیوانی فقط به خاطر این که از مبدأ آمریکا راهی ایران شده است، فی‌الذاته ارزش و عیار تکنولوژی بالایی دارد.


کود حیوانی آمریکا برتر از سانتریفیوژ ایرانی البته وقتی شعار کدخدامحوری و جلب رضایت آمریکا حاکم میشود، بی‌نیازی به انرژی هسته‌ای تئوریزه می‌شود، رآکتور هسته‌ای اراک بتون‌ریزی می‌شود، سانتریفیوژها توسط کارگران افغانی جمع‌آوری و راهی انبارها می‌شوند، 97 درصد اورانیوم غنی‌شده کشور بار کشتی می‌شود تا لبخند اوباما جلب شود، پیشرفت علمی کشور متوقف و فعالیت‌های فضایی و ماهواره‌ای به بن‌بست می‌رسند، عجیب هم نیست که کود حیوانی تولیدشده در آمریکا یک کالای با تکنولوژی بالا محسوب شود.دیگر از نگاه غربگرایان و آمریکاپرستان، کود حیوانی کالیفرنیا چون از خاک کدخدا می‌آید کالای مرغوب‌تر، پیشرفته‌تر و ارزنده‌تری از سانتریفیوژهای فردو و نطنز و رآکتور بومی اراک است که دسترنج سال‌ها تلاش دانشمندان شریف و بی‌ادعای ایرانی است. بدین ترتیب می‌توان گفت با تدبیر دولت یازدهم، اقتصاد ایران آنچنان ناتوان و ضعیف شده که اکنون از تولید و تامین اقلامی چون کود حیوانی نیز ناتوان است و محتاج واردات آن از سرزمین کدخدای غربگرایان شده است. با گذشت 5 ماه از امضای توافق هسته‌ای (برجام) میان دولت یازدهم و کشورهای 1+5 به سردمداری آمریکا، به جای آن که طبق وعده حسن روحانی، چرخ کارخانجات داخلی بچرخد، واردات کالاهای مصرفی از آمریکا رونق گرفته است؛ آن هم کالاهایی که واردات آنها عرق شرم را بر تن انسان جاری می‌کند.

دولت روحانی که آمده بود به جای اشتغالزایی برای خارجی‌ها، جوانان

بیکار ایرانی را شاغل کند، با سیاست‌های غلط خود با تعمیق رکود اقتصادی کار را به جایی رسانده که هم‌اینک بیش از 80 درصد واحدهای تولیدی تعطیل یا نیمه‌تطعیل شده‌اند و هر روز هزاران نفر به خیل بیکاران اضافه می‌شوند.اما هرچه بخش تولید داخلی در 2 سال اخیر دچار رکود عمیق شده، کسب و کار وارداتچی‌ها و دلالان در دوران روحانی متشکریم، پررونق است. روحانی که در ابتدای دولتش، احمدی‌نژاد را بابت اشتغالزایی برای چینی‌ها تمسخر می‌کرد، این روزها نسبت به افزایش واردات کالاهای بنجل چینی در 2 سال اخیر، حرفی نمی‌زند.


لوازم آرایشی، سنگ‌های تزئینی، چتر بارانی و آفتابی، شلاق و تازیانه، عصا، کلاه، کروات و پاپیون، دستمال گردن، آب‌پرتقال، جوراب، میخ، پونز، سنجاق قفلی، سوزن دوزندگی هم از اقلام مصرفی است که در بین کالاهای وارداتی مشاهده می‌‌شود.شاید هم روحانی خبر ندارد که علاوه بر کالاهای بنجل چینی، به مدد سیاست‌های غربگرایانه دولتش، کار اقتصاد ایران به واردات کود حیوانی از آمریکا هم کشیده شده است. یکی از موضوعات مهم که طی ماه‌های اخیر براساس رفع تحریم‌ها نسبت به آن هشدار داده شده ورود کالاهای مصرفی از آمریکا بوده است.


آمار گمرک نشان می‌دهد، در 7 ماهه امسال بیش از 50 میلیون دلار کالا از این کشور وارد ایران شده اما آمار 8 ماهه روند جهشی و صعودی داشته، به طوری که در این مدت بالغ بر 63 میلیون دلار کالا از آمریکا وارد شده است. این موضوع در حالی رقم می‌خورد که وزارت صنعت و معدن در بخشنامه‌ای ورود برخی کالاهای آمریکایی را به ایران ممنوع کرده است. البته علی فاضلی رئیس اتاق اصناف چند روز پیش اعلام کرد که با وجود ممنوعیت واردات کالاهای آمریکایی به کشور شاهد این هستیم که این اجناس به‌راحتی در حال حاضر خرید و فروش می‌شود.
طبق گزارش گمرک، کالاهایی مانند جو، گندم، مکمل‌های غذایی، خوراک دام و طیور، داروهای هورمونی، ویتامین‌ها، لاک‌ها، کود حیوانی، فرآورده‌های بهداشتی - آرایشی، قایق تفریحی و مسواک در کنار اندک اقلام پزشکی و واسطه‌ای و صنعتی از آمریکا وارد می‌شود.


مسئولان دولت روحانی باید پاسخ دهند که چه ضرورتی دارد از آن سر دنیا و از دشمن ملت ایران، کالاهای مصرفی و سطح پایینی همچون کود حیوانی به کشور وارد شود؟ آیا اقتصاد ایران در این 2 سال آنقدر ناتوان شده که ظرفیت تامین کود حیوانی موردنیاز خود را نیز ندارد که ناچار است آن را از آمریکا وارد کند؟                هفته نامه 9 دی

 

در حاشیه نقض برجام از سوی شیطان بزرگ مطرح می‌شود
دبّه آمریکا؛ باز هم خوشبینی؟!                      قاسم روان‌بخش

در آستانه اجرای برجام و بابسته شدن پرونده pmd، آقای رئیس جمهور در نطق تلویزیونی خودش اظهار داشت که دیگر دوران نقد و انتقاد نسبت به برجام به پایان رسیده است و الان همه باید برای اجرای برجام تلاش کنند؛ ولی با گذشت کم‌تر از یک هفته از این سخنان، باتصویب قانون ویزا در کنگره امریکا، وزارتخارجه و دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز به جمع منتقدان ودلواپسان پیوستند و تصویب قانون ویزا را در تعارض با برجام دانستند. دبیر شورای امنیت ملی می‌گوید مصوبه مجلس امریکا در موارد متعددی با برجام در تعارض است و آقای عراقچی رئیس تیم نظارت بر برجام هم معتقد است مصوبه مذکور با برجام تعارض دارد و اگر اقدامی نشود به کمیته مشترک شکایت می‌کنیم؛ البته چند ساعت پس از آن با حضور در سیمای جمهوری اسلامی از نامه کری به ظریف خبر داد و گفت وزیر خارجه امریکا به ما اطمینان داده است که طوری عمل می‌کینم که این مصوبه به اجرای برجام آسیبی نزند. درباره مصوبه پارلمان امریکا و نامه جان کری نکاتی وجود دارد که برای روشن شدن اذهان عمومی متذکر می‌شویم:

 

1- تجربه تاریخی نشان داده است که انفعال و سستی در سیاست خارجی موجب زیاده‌خواهی دشمنان می‌گردد. در سال 82 وقتی دولت اصلاحات، تعلیق موقت هسته‌ای را داوطلبانه پذیرفت تا اعتماد سازی کند، طولی نکشید که ایران محور شرارت قرار گرفت و زمانی که بر خلاف میل آن‌ها عمل کرده، تعلیق داوطلبانه را شکستیم با قطعنامه‌های سنگین شورای امنیت مواجه شدیم. امروز نیز پس از کوتاه آمدن‌های زیاد در مذاکرات هسته ای، پذیرش برجام و جمع آوری سانتریفیوژها و تلاش برای انتقال 10 تن اورانیوم به خارج از کشور و پر کردن مغز راکتور اراک از سیمان و بتون، باز هم تاریخ تکرار شد و ما را بار دیگر در کنار کشورهای عراق، سوریه و سودان در محور شرارت قرار دادند و تصریح کردند هر کس از سال 2011 به این کشورها سفر کند در معرض اتهام قرار گرفته برای سفر به امریکا به ویزا نیاز دارد هر چند در کشورهای 38 گانه ‌ای ساکن باشد که نیازی به ویزا ندارند.

 

2- جالب است که رئیس جمهور امریکا از یک طرف در میان کف و سوت اطرافیان، این مصوبه را امضاء می‌کند و از سوی دیگر وزیر خارجه اش با ارسال نامه‌ای به وزیر خارجه ایران، اطمینان می‌دهد که این قانون را به گونه‌ای اجرا می‌کند که به اجرای برجام آسیبی وارد نسازد! و عجیب‌تر این‌که آقای عراقچی که قبل از ارسال نامه کری، در تعارض داشتن این مصوبه با برجام تردید نمی‌کرد به یک باره اظهار نظر کرد که مشکل حل شد و دیگر جای نگرانی نیست! به راستی آیا صدور یک نامه از وزیر خارجه می‌تواند به نگرانی‌ها پایان دهد؟ آیا نامه وزیر خارجه یک کشور در برابر مصوبه مجلس و امضای رئیس جمهور آن کشور ارزش قانونی دارد؟ آیا دولت امریکا جرات دارد با مصوبه پارلمانش که با اکثریت قاطع به تصویب رسیده است مخالفت کند؟ آیا وزیر خارجه امریکا منافع دولت ایران را بر منافع دولت متبوعش مقدم می‌دارد؟!

 

3- نکته دیگر این‌که نگرانی در ضربه خوردن به برجام نیست که با ارسال نامه جان کری حل و فصل گردد؛ ممکن است پس از اجرای تعهدات کامل ایران، تعهد امریکا مبنی بر لغو تحریم‌های هسته‌ای نیز انجام پذیرد، نگرانی در عقب نشینی‌های مکرر طرف ایرانی است که هر گونه نقض قرارداد را توجیه می‌کند تا مبادا به گوشه برجام سایه نا امیدی بیفتد. سخن بر سر این است که بر فرض که جان کری این بار درادعای خود صادق باشد و به قول عراقچی، دولت امریکا مصوبه مجلس را که توسط رئیس جمهور امضاء شده است اجرا نکند، و به فرض که دولت‌های بعدی نیز مصوبه اکثریت مطلق مجلس را اجرایی نکنند و هیچ گاه هیچ دولتی آن را اجرا نکند؛ این مصوبه نقض برجام خواهد بود و باید طبق بند دوم نامه مقام معظم رهبری، برجام متوقف شود. در بند دوم نامه رهبری آمده است«در سراسر دوره‌ هشت‌ساله، وضع هرگونه تحریم در هر سطح و به هر بهانه‌ای(از جمله بهانه‌های تکراری و خودساخته‌ تروریسم و حقوق بشر) توسّط هر یک از کشورهای طرف مذاکرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظّف است طبق بند 3 مصوّبه‌ مجلس، اقدام‌های لازم را انجام دهد و فعّالیّت‌های برجام را متوقّف کند.» متاسفانه با توجیهات خنده آوری که صورت می‌پذیرد به جای اعتراض به نقض کنندگان برجام، منتقدان داخلی را با تعابیری زشت نظیر بی سواد، بی شناسنامه، بروید به جهنم، بزدل، عصر حجری نوازش می‌دهند که جدیدترین آن‌ها از سوی یکی از مقامات برجسته انجام گرفت که منتقدان را عقده‌ای حسود معرفی کرد و آن‌ها را حواله به گور داد و نوشت «نمی‌دانم از شدت کج فهمی ست یا شدت حسادت که حرف‌هایی می‌زنند که مرغ پخته در بشقاب را نیز به خنده وا می‌دارد.» در حالی که ماجرا به گونه‌ای دیگر است.

 

4- بر فرض که منتقدان نیز مانند آقای عراقچی به نامه کری اعتماد کنند و بپذیرند که دولت امریکا قانون مصوب مجلسش را که امضا کرده به خاطر گل روی ایران اجرا نمی‌کند ولی پرسش اساسی این است که با آثار روانی چنین مصوبه‌ای چه خواهید کرد؟ آیا می‌توان آثار روانی قانونی را که از رسانه‌های پر مخاطب جهان به گوش مردم رسیده است به این زودی‌ها پاک کرد؟ مردم کشورهای جهان مانند دولت ما نیستند که به نامه فدایت شوم جان کری اعتماد کنند. آن‌ها با نگاه سود انگارانه به مسائل می‌نگرند؛ بنابر این، نه تنها حاضر به سرمایه گذاری در ایران نمی‌شوند بلکه هرگز به کشوری که ممکن است اعتبار آن‌ها رابه خطر اندازد سفر نخواهند کرد. از این بالاتر، حتی اگر مجلس و دولت امریکا امروز رسما لغو قانون صدور ویزا را اعلام کنند باز هم آثار روانی این قانون برای مدت‌ها حد اقل برای بیش از 5 سال باقی خوهد ماند. با این وجود، کدام توریستی به ایران سفر خواهد کرد؟ آیا بااین قانون ویزا، وعده‌های آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری از جمله این‌که «با توسعه صنعت توریسم به 10 میلیون نفر در سال، 4 میلیون شغل ایجاد می‌کنم» محقق خواهد شد یاهمان تعداد توریستی که به کشورمان سفر می‌کردند و تعداد زائرانی که برای زیارت حضرت رضا(ع) نیز به ایران سفر می‌کردند متوقف خواهد شد؟ هتل دارانی که با تاسیس هتل‌های 5 ستاره در انتظار گشایش دوران پس از برجام بودند امروز چه حال و روزی خواهند داشت؟ آیا تجار و صاحبان شرکت‌های اروپایی و چینی و... که در 6 ماه گذشته در هیات‌های سنگین 300 نفره برای بازاریابی پسابرجام به ایران آمدند و رفتند و از سفره‌های رنگین و هدایای برجامی بهرمند شدند، پس از قانون ویزا، باز هم تمایلی برای سفر به ایران دارند و آیا حاضرند سفر به ایران را بر سفر به امریکا مقدم بدارند و برای گرفتن ویزا برای سفر به امریکا در صف صدور ویزا بایستند؟ آیا حتی ایرانیان مقیم خارج که در پسابرجام امید به سرمایه گذاری اشان می‌رفت دیگر به کشور خودشان سفر می‌کنند؟

 

5- آقای عراقچی می‌گوید اگر تعارض داشته باشد به کمیته مشترک برجام شکایت می‌کنیم؛ خدا را شکر که از نظر ایشان مشکل حل شد و گرنه، شکایت ایران به کمیته مشترک 8 نفره چه تاثیری می‌توانست داشته باشد؟ در این کمیته مشترک؛ ایران، یک عضو بیش‌تر نیست و بر فرض که روسیه و چین هم به نفع ما رای بدهند، باز هم رای 3 در برابر 5 ارزش حقوقی ندارد و کسی از ما نمی‌پذیرد که نقض برجام شده است. این همان نکته‌ای بود که دلسوزان و منتقدان بارها و بارها به دولت یازدهم و طرفداران برجام هشدار می‌دادند و پاسخی جز توهین دریافت نمی‌کردند!

 

6- از قرار معلوم، قرار است ایران همه تعهداتش را عمل کند تا در اواخر دی زمینه اجرای برجام فراهم شود و طرف امریکایی و اروپایی به تعهداتشان که برداشتن چند تحریم از روی کاغذ است عمل کنند! نگرانی این است که اگر پس از اجرای تعهدات ایران طرف غربی تحریم‌هایی شبیه همان مصوبه ویزا را در دستور کار قرار دهد و شکایت ایران به کمیته مشترک نیز به جایی نرسد چه باید کرد؟ چه کسی خسارت‌های سنگینی را که در سایه اجرای برجام بر کشور وارد شده است، جبران خواهد کرد؟ آیا 400 کیلو اورانیوم 20درصد و 10 تن اورانیوم بالای 5درصد به فردو و نطنز باز می‌گردد؟ و آیا قلب راکتور اراک را می‌توان از بتن خالی کرد؟ و خسارت‌هایی که بر اثر جابجایی سانتریفیوژها وارد شده چگونه قابل جبران است؟ آری! این بار تحریم‌ها باز خواهد گشت باحجمی از تحریم‌های جدید و دست‌های خالی در موضوع هسته ای!

 

7- بی تردید آن چه امروز از سوی امریکا انجام می‌شود از نتایج سحر است؛ باید منتظر بمانیم تا در صبح فردای انتخابات با ما چه خواهند کرد. «باب کورکر» در نشست سنا گفته است: «من در حال دریافت این حس قوی هستم که دلیل این‌که ما هیچ کاری(در قبال آزمایش‌های موشکی ایران) نمی‌کنیم آن است که ما در حال تلاش برای اثر گذاشتن بر انتخابات داخلی این کشور که بهار امسال برگزار خواهد شد، هستیم». آن‌ها برای این‌که دوستانشان در ایران نبازند و در انتخابات برنده شوند تا حدودی ملاحظه می‌کنند و نامه جان کری به ظریف را از این زاویه می‌توان توجیه کرد.

 

8- نگاهی به آن چه از ابتدا تا کنون در موضوع مذاکرات هسته‌ای اتفاق افتاد و بیانات هشدار دهنده مقام معظم رهبری نسبت به غیر قابل اعتماد بودن امریکایی‌ها می‌تواند برای ملت ایران و به ویژه نسل جوان درس مهمی باشد. ایشان فرمودند اگر آن چه امریکایی‌ها دیکته می‌کنند شما همان را بنویسید، باز هم تحریم‌ها را بر نخواهند داشت. متاسفانه خوشبینی مفرط به امریکا که در دولت جدید وجود دارد، موجب آن شد که ملت ایران در این عرصه خسارت‌های سنگینی متحمل گردد. ولی به هر حال اگر ملت ما به ویژه نسل جوان این نکته را به خوبی بفهمد که امریکایی‌ها چه موجوداتی هستند باز هم ضرر نکرده ایم.

                                                  منبع: نشریه پرتو سخن 2/10/94

جوکار نماینده یزد: کسانی که حقوق را بدانند، متوجه می شوند که نامه اخیر جان کری هیچگونه ارزشی نخواهد داشت.             2/10/94

محسنی اژه‌ای گفت: منافقین امروز نشست با ظالمین و سران ظلم و استکبار غرب را افتخار می‌دانند و قهرمانان و جان‌برکفان مردم خود را تحقیر می‌کنند، آنها را عقب مانده، کلاغ و بی‌سواد می‌دانند.  میبد ما 30/9/94

 آیا رفسنجانی سرنوشت منتظری را پیدا خواهدکرد؟ خیز برای فتنهگری در خبرگان: هاشمی رفسنجانی اخیرا طی مصاحبه‌ای منتقدان خود را "کلاغ" نامیده و بدون آنکه اشاره‌ کند که چه گفته‌اند و در چه موضوعی سخن به میان آورده‌اند، آنها را مورد بی‌مهری قرار دادند. مجموعه مصاحبه‌های وی به ویژه در خصوص انتخابات خبرگان نشان می‌دهد..

ادامه مطلب در هفته نامه 9 دی بخوانید

 

معرفی وبلاگ جمعه نامه: jome.parsiblog.com – شمارگان 1000 برگ

به یاد شهدای شیعیان مظلوم نیجریه - تلفن پاسخگو: 09131545684

تهیه و تکثیر: یزد-علی اصغر باقری– پنجشنبه 03/دی/94 برابر با 12ربیع الاول1437